+36 30 155 9915

Workshopok

Vár az óvoda/bölcsőde- felkészülés a beszoktatásra

Az esemény időpontja: 2021. augusztus 11., 9:00-12:00
Nagy változás az egész család életében, amikor a gyerek először közösségbe kerül. Teljesen normális érzés ilyenkor, ha szülőként téged is megvisel az elválás.
Hogyan lehet jól és tudatosan felkészülni az ovira és a bölcsire?
Ennek a kérdésnek a megválaszolásával foglalkozik augusztus 11-én, szerdán 9 és 12 óra között az Atlas Gyógyközpont két szakembere,
Goldmann-né Fehér Hajnalka gyermekpszichológus,
Mikó-Baráth Eszter szoptatási tanácsadó
és a jelentkező szülők/érdeklődők.
A beszoktatás kulcsa a szülő lelki felkészültsége. Ha a szülő nehezen találja a megfelelő belső egyensúlyt ebben a helyzetben, akkor azzal a gyermeke leválását nehezítheti meg. Ha a szülő bízik abban, hogy a gyermekének a korábbi időszakban elég jó szülője volt, akkor nagy bajok nem történhetnek a közösségben a gyermekével.
Goldmann-né Fehér Hajnalka gyermek klinikai szakpszichológusként évekig dolgozott bölcsődében, illetve óvodában. Egykori bölcsődevezetőként, gyakorló kétgyermekes szülőként szintén széleskörű tapasztalatot gyűjtött a bölcsődei és óvodai életről, illetve az adott korosztályú gyermekekről.
Kezdődik a bölcsi – folytatódik a szoptatás?
Szerencsére egyre gyakoribb, hogy azok az édesanyák is hosszan szoptatják a gyermeküket, akik a harmadik szülinap előtt visszatérnének a munka világába.
Nincs egységes kisgyermeknevelői állásfoglalás a szoptatott tipegők beszoktatásával kapcsolatban, de a gyereknek általában magától értetődő, hogy a bölcsiben nincs ott anya, nincs cici, ám a szoptatott gyermekek intézménybe szoktatása sokakban rengeteg kérdést és aggodalmat vet fel.
Mikó-Baráth Eszter többgyermekes édesanyaként maga is megtapasztalta már a beszoktatással járó eseményeket, így szoptatási tanácsadóként és édesanyaként is meg tudja osztani a tapasztalatait a beszoktatás előtt álló édesanyákkal/szülőkkel.
Az esemény időpontja: 2021. augusztus 11., 9:00-12:00
Helyszín: Atlas Gyógyközpont, Pécs, Szabó József utca 2.
A workshop ára:
augusztus 1-ig 6000 forint/fő,
augusztus 2-10. közötti utalás esetén 7500 forint/fő
Gyermekeket természetesen szeretettel látunk!
Regisztráció: info@atlasgyogykozpont.hu

Családi falmászó workshop

A mászás egy elemi mozgásunk, amellyel szinte bármi fejleszthető. Egy speciális (fal)mászó foglalkozásra várjuk ezúttal a családokat, amely során bemutatjuk, miként tudunk segítséget nyújtani a gerincpanaszokkal élőknek, milyen alternatívát tudunk mutatni a mozgásszervi sérülés, illetve műtétek utáni rehabilitációban a gerincspecifikus mászóterápia során. A foglalkozás a gerincferdüléssel élőknek nemcsak ajánlott, hanem kifejezetten kedvező hatással van a fejlődésre.
A program gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek szórakozást és edzést nyújt, a különböző színű és formájú fogások a szem-kéz koordinációt fejlesztik, emellett a falmászás javítja a testtartást és célzottan lehet a segítségével erősíteni az egyes izomcsoportokat és az egyensúlyérzéket.
A programot tartó gyógytornászok: Gyarmati Dalma és Kovács-Babocsay Bianka
Az esemény időpontja: 2021. szeptember 25., 9.00-10.30
Az esemény helyszíne: Camp One Gym, Pécs, Megyeri út 4.
A program ára: 3 000 forint/család (+ gyerekeknek 1500 Ft napijegy/fő)
Jelentkezés: info@atlasgyogykozpont.hu

Sportrehabilitációs képzés I.szint

2 szintből álló képzéssorozatunk a sportrehabilitáció minden területére kiterjed. Az akut sérülésellátástól a pályára való visszatérésig minden lépést végigkövetünk. Radiológia, légzés, táplálkozástan.. És persze a mozgásterápia, gyógytornász-manuálterapeuta és erőnléti edző szemével!
Az első szint képzési napjai: 2021. október 16-17 november 6-7.
Az első szint ára: 149.000 Forint – részletfizetési lehetőséggel!
Részletfizetési lehetőség:
Foglaló: 40.000 Ft
Július 30-ig: 60.000 Ft
Augusztus 31-ig: 49.000 Ft
KEDVEZMÉNYEK:
– !Diák: -15%!
– A korábbi 3 napos sportrehabilitációs tanfolyamunkat elvégezzek esetében mindkét szintből 40-40.000 Forintot elengedünk!
– Ha online képzésünket végezted, kérlek e-mailben érdeklődj a kedvezményről!
Résztvevők száma: 15 fő
Az első szint az alsó végtag sérüléseinek (izomproblémák, porcsérülések, túlterheléses ártalmak, szalagszakadások) rehabilitációs lehetőségeiről, valamint a sportba való visszatérésre való felkészítésről (alsótest toló- és húzó mozgások, azok regressziói és progressziói, biomechanikája). LCA-pótlást követő rehabilitáció? FAI? Shin splints? Aktív gyakorlatok, passzív manuális technikák, kiegészítő terápiás lehetőségek a legfrisebb kutatások szerint! 
Jelentkezés: info@atlasgyogykozpont.hu

Jelenlét a nőben, nő a jelenlétben

2021. február 19., péntek, 18:00–19:00 

Szeretettel meghívunk benneteket egy online formában tartott közös beszélgetésre, melynek középpontjában a női természet, a nőben rejlő erőforrások megismerése, valamint az annak kibontását, megélést nehezítő mindennapi élethelyzetek állnak.

Az előadás egy hosszabb utazás első állomása, melyet reményeink szerint tavasztól egy több alkalmas, interaktív, zártkörű csoportmunka követ.

Örömmel fogadunk mindenkit, aki úgy érzi, hogy egy támogató női körben, önmaga mélyebb megértésére vállalkozik!

Az előadók: Harmat Hajnal (Bába, szülésfelkészítő oktató) és Dr. Varró-Horváth Diána (klinikai szakpszichológus)

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A linket, melyen az eseményhez tud kapcsolódni e-
mailen küldjük el az érdeklődőknek az előadás megkezdése előtti napon.

Jelentkezésüket az alábbi címen várjuk: info@atlasgyogykozpont.hu

A témával kapcsolatos kérdéseiket e-mailben várjuk

Mesék és gyógyulás

2020. október 16., péntek

Ingyenes, online

Mi segít, ha felborította az egyensúlyt egy betegség?
Hogyan gyógyulunk?
Ki gyógyít?
Mi a saját szerepünk a gyógyulásban? És mit tehetnek ilyenkor a mesék?
Kreil Melinda coach, meseterapeuta évek óta közelről látja a gerincferdüléssel élők közösségét, járt a Vertebra Alapítvány felnőtt gerincműtötteknek szervezett táborában, az egyik gyerektáborban, ő volt a Hátam mögött című könyv egyik első véleményezője, és a karantén idején készült videósorozatban is hozott mesét.
Mostani előadása is kapcsolódik Schuster Barbara egy órával korábban elhangzó előadásához, mindkettő a hétköznapitól merőben különböző, új szemléletet közvetít.
Terveink szerint mindkét előadás élőben is hallható lesz Pécsen az Atlas Rendelőben, és zoom linken a regisztrált érdeklődőknek online is követhető (ezt kérjük jelezni a regisztrációkor).
A program ingyenes.
A két előadás témájában kapcsolódik egymáshoz, de külön-külön is lehet jelentkezni rájuk.

Melinda munkájáról többet itt: 

https://www.facebook.com/abelsokert/

Regisztráció és érdeklődés: info@atlasgyogykozpont.hu

Lemondó sóhaj, biztató szavak, nehéz mondatok: a kommunikáció súlya és felelőssége a gerincferdülés kezelése körül

2020. október 16., péntek, 16:00

Ingyenes, online

Schuster Barbarát saját súlyos gerincferdülésének bravúros műtéti megoldása, és operáló orvosának elkötelezett, betegközpontú hozzáállása vezette az alapítványi segítői munka felé. Immár tizenöt éve koordinálja, szervezi az alapítványi tevékenységet, összefogja a páciensek közösségét és az értük dolgozó szakembereket.
Munkáját 2014-ben Richter szakmai díjjal jutalmazták.
Szerkesztője a 2006-ban megjelent Segítség, fűzőt kaptam című könyvnek és a 2019-ben megjelent Scoli Magazinnak, szerzőként jegyzi a Gerincferdülés és ami mögötte van és A hátam mögött című könyveket. (www.scolirodalom.hu)
A programon a gerincferdülés és kezelése kapcsán elsősorban a kommunikáció minőségéről és jelentőségérő fog beszélni, a jól megválasztott szavak fontosságáról, s arról mennyit árthat akár egy homlokráncolás vagy egy lemondó sóhaj.
Témáit saját élményeiből és a munkájából adódó tapasztalatából meríti:
– kommunikációs ártalmak: csúfolás, fenyegetés, homlokráncolás
– beszűkült tudatállapot: orvosi vizsgálaton, kórházi osztályon lenni
– megmentett magzatok: egyetlen mondaton múlik?
– elrettentő és szívhez szóló kommunikációs példák a hétköznapokból a korzettkezelés és műtéti kezelés nyomában (egy műtéti fórum tanulságai, félszavak a kórházi folyosón; odavágott szavak; biztató mosoly és megszólítás, biztonságban lenni; megnyugtató
– belső párbeszéd, (ön) szuggesztió
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Várjuk szeretettel a téma iránt érdeklődőket: korzettes gyermekek szüleit, műtétre váró pácienseket, segítő foglalkozásúakat és szakembereket!
A programot a hatályos járványügyi intézkedések betartásával bonyolítjuk, szükség esetén online módon valósítjuk meg (erről a jelentkezőket értesítjük).
Regisztráció: info@atlasgyogykozpont.hu

Aviva Alaptanfolyam

2020. szeptember 26., szombat, 12:00

Időtartam: 5 óra

Bizonyára felmerült benned a kérdés, miért kell betanuló alaptanfolyamra jönni, ha AVIVA-zni szeretnél.
Azért van szükség erre, mert az AVIVA gyakorlatsor egy zenére végzett, koreografált, speciális mozdulatokkal teli, táncos gyakorlatsor. Ezt előre meg kell tanulni ahhoz, hogy a zenére végzett gyakorlatsort pontos mozdulatokkal és megállás nélkül, folyamatosan végig tudd csinálni. Így érhető el a terápiás hatás! Ha csak másolnád a koreográfiát az oktató mozdulatairól, ahogy másfajta edzéseken ez lehetséges, akkor elmaradnak a speciális apró mozdulatok és a terápiás hatás.
A tanfolyam után velünk tornázhatsz a gyakorló órákon. Néhány gyakorló órát követően már magabiztosan, akár egyedül is képes leszel otthon végig csinálni a gyakorlatsort. Szívesen látunk csoportos óráinkon is ahol heti 2 alkalommal rendszeresen együtt tornázunk!🧘🏻‍♀️
Mit kapsz a tanfolyamon?
✔️Pontosan megtanulod az Egyszerű gyakorlatsort
✔️Bárhol végezhető gyakorlatot
✔️Pánik gyakorlatot
✔️Táplálkozási és életmódtanácsot ✔️Megkapod a gyakorlatsor zenei anyagát (érdemes pendrive-t hoznod !) és az AVIVA Módszer I. kötetét.
Mire számíthatsz?
Egy jó hangulatú, kis csoportos foglalkozásra. Hasonló témakörben érdekelt társak között beszéljük át, mi történik a testünkben a torna közben és annak hatására, valamint kényes témákat is érintünk, amiket nem szívesen osztunk meg másokkal vagy nincs kivel beszélni róla.
Légyszíves, írd meg nekem előre a személyes problémádat , vagyis amiről mindenképpen hallani szeretnél a tanfolyamon!(ildiko@avivaforyou.com )
Mit hozzál a tanfolyamra?
Kényelmes, tornázásra alkalmas ruházatban gyere vagy itt átöltözhetsz. Cipő nélkül zokniban tornázunk. Ha fázós a lábad, dupla zokniban legyél vagy egy vastagabb zokni, tutyi is megfelel. Matracok vannak, de ha komfortosabb érzés leteríteni a törölköződdel vagy a saját matracodat használni, akkor hozd magaddal azt is. Hosszú a tanfolyam, legyen italod és valami falatka, amit egyszerűen, gyorsan el tudsz fogyasztani, ha szükséges.
Jelentkezés Koppány Ildikónál a +36-30/5825 425 telefonon vagy az ildiko@avivaforyou.com címen.
🟠A tanfolyam ára 19 000,-Ft/fő. Ha pároddal együtt jössz akkor 25 000,-Ft/pár.
🟠Kérhető egyéni tanfolyam is, ha semmiképpen nem szeretnél másokkal együtt lenni a tanfolyamon. Ennek ára 29 000,-Ft. Ha pároddal ketten jöttök akkor 35 000,-/pár.

Hormonmentesen a Női egészségért!

Hormonális problémád van, és a legtöbb orvos azt javasolja, hogy kezdj el fogamzásgátlót szedni, az majd megoldja?
🌺Természetes és megbízható fogamzásgátlási módszert keresel?
🌺Vagy épp babát szeretnétek, és jó lenne tudni, hogy mikor a legnagyobb az esély a fogantatásra, és azt is, hogy minden rendben van-e a termékenységetekkel?
🌺Problémád van a menstruációddal? Túl erős vagy nem rendszeres? Esetleg minden hónapban gyógyszert kell szedned, mert annyira fáj?
Jó helyen jársz, ha ezekre a kérdésekre keresed a választ!
Workshop-punkon három témában hallgathatsz meg előadókat:
🌹Termékenységtudat- Cserháti-Herold Janka, alapító https://hormonmentes.hu/
Címkém szerint a gyengéd fogamzásgátlás és a termékenységtudat szakértője.
Arra tanítom a nőket, hogyan ismerjék meg a saját termékenységük egyedi ritmusát és hogyan használhatják ezt a tudást fogamzásgátlásra vagy épp babatervezésre, valamint az egészséges testtudat kialakítására.
🤸Aviva Módszer- Haizer Erzsébet Aviva Alalpítvány, Aviva Módszer oktató
A torna beindítja, támogatja szervezetünk csodálatos öngyógyító tevékenységét azáltal, hogy felpörgeti a vérkeringést (artériás, vénás), a nyirokkeringést – egy olyan területen, amit manapság igencsak sanyargatunk modern életvitelünk során – a genitális zónában és alhasban. Mivel így jobb ellátást biztosítunk a sejtjeink számára és a méreganyagok elszállítása is intenzívebbé válik, hamar megmutatkozik az eredmény. És ez tényleg csodás!
👨‍⚕️Méh viscerális kezelése – Klippel Vilmos Gyógytornász
A has, medence, gluteális régió és derék, keresztcsonti területek kezelése, különböző mélységű lágyrész technikákkal kedvező hatással van a kismedencei keringési zavarokra, a menstruációs zavarokra- rendszertelen vagy túl erős vérzés, petefészek ciszták és endometriózis kezelésére, vizelet inkontinencia és klímakszos panaszok enyhítésére. Pozitív hatással van a peteérési zavarokra, alsóhasi zavarok, derékfájás, aranyér és visszerességre is. Ezenkívül javasolt császármetszés, gátmetszés, gátszakadás utáni terápiában.
Gyere el és tájékozódj!
LEGYÉL TE A SAJÁT TESTED ELSŐ SZÁMÚ SZAKÉRTŐJE‼️
🏠Helyszín: Atlas Gyógyközpont, Pécs 7623 Pécs, Szabó József u.2
📆 Időpont: 2020. szeptember 26 . 8:30-11:30
📌 Részvételi díj: 10.000Ft, kedvezményes diák jegy 8.500Ft.
📩 Regisztráció: info@atlasgyogykozpont.hu 

Jól-lét, szülés-születés után-kérdések, válaszok

2020. szeptember 19., szombat, 9:00

Díj: ingyenes · Időtartam: 1 óra

Gyere és ismerkedj meg csapatunk két szakemberével és tudj meg többet szakterületeikről és arról, hogy hogyan tudják egymást kiegészítve, komplexen kezelni a hozzájuk fordulókat. Témák amiről Lili és Móni beszélgetnek illetve kérdésekre válaszolnak: szülésre való lelki felkészülés, gyermekágyi időszak nehézségei, miért fontos a szoptatási tanácsadás, a craniosacralis terápia hatékonysága kismamáknál és babáknál. Kérdéseiteket üzenetben vagy az eseménynél is feltehetitek! Gyertek és legyetek online velünk!

Legyen tájékozott! Iratkozzon fel hírleveleinkre!

Kezeléseink a karantén időszaka alatt is elérhetők!

Hetente tájékoztatjuk új eseményeinkről, gyógykezelésekről. Nem küldünk spam-et, bővebb info: https://atlasgyogykozpont.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

COVID INFO - NYITVA VAGYUNK!