+36 30 155 9915

Pilates

A technikát Joseph Hubertus Pilates fejlesztette ki. Elsősorban hát- és gerincpanaszok, valamit ízületi betegségek kezelésére. Életmódunkból kifolyólag gyakran megborul az izomegyensúly testünkben. Ennek következményeként kialakulhat a helytelen testtartás, amelyre testünk fájdalommal, feszüléssel, sérüléssel válaszol. A pilates rendszeres gyakorlásával megnő az izmok és az ízületek állóképessége, csökken a sérülékenység.

Recovery pilates

Mit nyújt neked a recovery pilates?

A recovery pilates gyógytornász által vezetett holisztikus szemléletű mozgásterápia, pilates gépek és gyakorlatok használatával történő gyógytorna kezelés. 

A pilates gépek és a pilates repertoár nagy segítséget nyújtanak a post-rehabilitációban, hiszen sérülés vagy műtét után fontos, hogy a legmegfelelőbb gyakorlatokat alkalmazzuk a lehető legjobb eredmény és a teljes felépülés érdekében. Fontos feladat a sérült testrész funkcióinak visszanyerése (erő, mozgástartomány), majd a visszaintegrálása.

Kimondottan ajánljuk mozgásszervi betegségekben szenvedőknek, krónikus fájdalommal élőknek, gerinc sérv vagy gerincferdülés által okozott panaszok csökkentésére, megszüntetésére.

A recovery pilates órán a klasszikus pilates gyakorlatokat egészítjük ki manuális kezelésekkel és fizioterápiás szemlélettel, a lehető leghatékonyabb javulás érdekében. 

Ára: 7000 Ft/ Óra

 

Megálmodtunk egy helyet…

#atlastestmuhely #testilelkiegyensúly

 

Atlas Testműhely az Atlas Orvosi és Gyógytorna Központ kistestvéreként jött létre. A változatos pilates óratípusok mellett, testi egyensúly és baba-mama foglalkozásokkal várunk minden mozogni vágyót.  

Célunk, hogy a mozgás segítségével megtaláld az egyensúlyt a testedben és a lelkedben egyaránt. Bízunk benne, hogy a változatos óratípusokkal mindenki számára elérhetővé és szerethetővé tehetjük a mozgást. Nem csak fizikailag, de mentálisan is segítségedre lehet, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Célunk egy olyan családias edzőterem kialakítása, ahol biztonságban érezhetitek magatokat, ahol nem kell senkinek megfelelni, és a saját tempótokban, a saját képességeitekhez mérten a leghatékonyabban fejlődhettek.

Császár Borbála

Pilates oktató

Szakmai profil

Császár Borbála vagyok, pilates oktató és táncművész. A sport és a mozgás gyermekkorom óta szerves része mindennapjaimnak. Táncos múltam révén megtapasztalhattam, hogy a testünket nem lehet következmények nélkül kizsigerelni. A különböző gerinctáji és ízületi fájdalmak engem is hamar utolértek, így találtam rá a pilatesre. A módszer által egy olyan új szemléletet ismerhettem meg, melyben a tudatosság és a testi érzetekre való odafigyelés előtérbe került. A pilates módszer rendszeres gyakorlásával elsajátítottam a helyes mozgásminták kivitelezését a megfelelő gerinctartást.

Edzőként a vezetett mozgássorozatok mellett nagy hangsúlyt fektetek a légzés technikára, valamint az elme lecsendesítésére. Elsődleges feladatomnak tekintem, hogy a tudatos testedzést a mindennapok részévé tegyem, és minél több embernek segítsek megismerni a pilates módszert a testi-lelki egyensúly megteremtése érdekében.

Niklai Zsófia

Gyógytornász,

Pilates instruktor

Szakmai profil

Gyógytornász diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem. Egyetemi éveim alatt leginkább a női egészség, hormonális egyensúly, valamint a várandósság időszaka foglalkoztatott. Hogy tovább bővítsem tudásomat ezen a területen, részt vettem a Női egészség, hormonális egyensúly tanfolyamon, ahol belekóstolhattam a hormonjóga gyakorlatok, aromaterápiás lehetőségek és a medencefenék izmainak erősítésére alkalmazható gyakorlatok világába, valamint megtanulhattam a szétnyílt hasizom kezelését különböző fizioterápiás technikákkal.

Sok kollégámmal ellentétben az én életemnek nem volt szerves része a sport, nem ez irányított erre a pályára. A pilatessel a gimnáziumi éveimben találkoztam először és ez volt az, ami megtanított arra, hogyan mozogjak tudatosan, figyelve a testemre és annak jelzéseire. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan mozgásforma, amelyet bárki biztonsággal végezhet. A pilatesben a legfontosabb a központ, az erős mélyizmok, a megfelelő tartás és helyes légzés, így alapját képezve minden mozgásnak. Bátran ajánlom annak is, aki hosszú kihagyás után, vagy akár életében először szeretne sportolni és annak is, aki aktívan sportol, hiszen, ha helyesen alkalmazzuk az alapokat, akkor jelentősen csökkentjük a sérülések esélyét. Akkor sem kell, sőt, nem is szabad lemondanod a mozgásról, ha valamilyen mozgásszervi vagy egyéb panaszod van: gyógytornászként biztosíthatlak arról, hogy pilates órádat a te személyes igényeidhez és állapotodhoz fogjuk igazítani.

A legfontosabb, hogy a tudatos mozgás része kell, hogy legyen az életünknek, minden életkorban és minden állapotban.

Császár Borbála

Pilates oktató

Kapcsolat

E-mail cím

info kukac atlasgyogykozpont pont hu

Cím

7627 Pécs
Szabó József utca 2. fsz. 1.

Foglajon időpontot kezeléseinkre!

Kérdezzen Tőlünk!

Adatkezelési tájékoztató

Legyen tájékozott! Iratkozzon fel hírleveleinkre!

Kezeléseink a karantén időszaka alatt is elérhetők!

Hetente tájékoztatjuk új eseményeinkről, gyógykezelésekről. Nem küldünk spam-et, bővebb info: https://atlasgyogykozpont.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

COVID INFO - NYITVA VAGYUNK!